Световна Седмица на Естественото Раждане 2010 (България)

Eng­lish Por­tuguês Español

Световна Седмица на Естественото Раждане 2010 (България)

След като обсъдихме въпроса със заинтересованите страни, темата и датата на Световната седмица на естественото раждане (ССЕР) 2010 бяха финално уточнени.

ССЕР ще се проведе между 16 и 23 май, 2010 година. Моля, не се ограничавайте да организирате събития и извън рамките на седмицата. Както знаете, важни проекти могат успешно да бъдат реализирани и преди или след датите на ССЕР. Най-важното е тези събития да са тематично свързани със ССЕР кампанията и да станат достояние на колкото е възможно повече хора. 

Темата на ССЕР за 2010 година е “РОДОВАТА ТРАВМА, УДОВОЛСТВИЕТО ОТ РАЖДАНЕТО”. 

Има много начини за превод и интерпретация на това мото на европейските езици. По наше мнение, най-добре е темата на кампанията да се адаптира към различните приоритети в различните страни. Под “раждане” разбираме както процеса на раждане, така и резултата — раждането на бебето. По този начин събитията в рамките на ССЕР може да са с фокус раждащите жени, родителите, семействата или бебетата. Излишно е да казваме, че думите “травма” и “удоволствие” пораждат още повече асоциации. 

Моля, разпространете този анонс колкото е възможно повече и го преведете на много езици. Очакваме да получим презентации по темата на различни езици.

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.